Обучения
Обучения, организирани от БАБХ
1. Одитиране на HACCP системи в сектор фуражи
- Програма
- Одитиране на система за управление на безопасността на храните, основана на НАССР принципите: Планиране и подготовка, разработване на процедури и чеклистове
- История на НАССР
- НАССР принципи и приложение
- Микробиологични опасности на фуражите
- Химични замърсители
- Приложение на HACCP при фуражите - основни принципи
- Пререквизитни програми за хигиена на фуражите - общи положения и специфика в предприятията за производство на фуражи и търговия с фуражи
2. Изисквания по отношение на търговията с фуражи - етикетиране на фуражи - прилагане на Регламен (ЕО) № 767/2009, Регламент (ЕО) № 1829/2003 и Регламент (ЕО) № 1830/2003
-
Разграничение между фуражни добавки, фуражни суровини и други
-
Разграничение между премикси, допълващи фуражи и фуражи със специално предназначение
-
Разрешаване на фуражни добавки и работа с регистъра на ЕС за фуражните добавки
3. Методи за вземане на проби за официалния контрол на фуражи
- Програма
- Вземане на проби от фуражи – Регламент (ЕО) № 152/2009 и предстоящото му изменение и Стандартна оперативна процедура СОП 2-12
- Внос и износ на фуражи
- Вземане на проби от фуражи за откриване на ГМО, законодателство и методи за вземане на проби
- Решение за изпълнение на Комисията от 13 юни 2013 година за изменение на Решение за изпълнение 2011/884/ЕС относно спешни мерки във връзка с неразрешен генетично модифициран ориз в оризови продукти с произход от Китай
- Интeрпретиране на резултатите от лабораторните анализи
4. Граница между законодателството за страничните животински продукти и останалото законодателство в сектор „Фуражи”. Употреба на страничните животински продукти във фуражите. Рамков план за контрол на фуражите по контролна система ТСЕ и СЖП”
- Програма;
- „Граница между законодателството за страничните животински продукти и останалото законодателство в сектор „Фуражи”;
- „Определения в законодателството за страничните животински продукти”;
- „Трансмисивни спонгиформни енцефалопатии – определение и история”;
- „Оценка на страничните животински продукти от гледна точка на спонгиформната енцефалопатия при говедата”;
- „Фуражни забрани в съответствие с Регламент (ЕО) № 999/2001 и Регламент (ЕО) № 1069/2009”;
- „Използване на страничните животински продукти във фуражите”;
- „Приемане, анализиране и интерпретиране на резултатите от анализи на проби за наличие на съставки от животински произход (сухоземни животни и риба) във фуражи.
Обучения, организирани от Европейската комисия по проект "По-добро обучение за по-безопасни храни"
1. Законодателство по фуражите
- Програма
- Полезни линкове и документи
- Ден 1 - материали
- Ден 2 - материали
- Ден 3 - материали
- Ден 4 - материали
- Ден 5 - материали
2. НАССР принципи и техники на одит
3. Странични животински продукти