Начало Пресцентър Новини Работата на администрацията на БАБХ се извършва без прекъсване на място и през формите за дистанционна комуникация

Работата на администрацията на БАБХ се извършва без прекъсване на място и през формите за дистанционна комуникация

17.03.2020

 

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) уведомява, че административното обслужване продължава да се извършва на място в Централното управление, Областните дирекции по безопасност на храните (ОДБХ) и специализираните структури, като се спазват препоръките на МЗ и Националния оперативен щаб за предотвратяване разпространението на COVID-19.

 

Дейността на администрацията протича без прекъсване. Административните срокове се запазват без промяна.

 

Агенцията припомня и формите за дистанционна комуникация: телефони; електронни адреси; лицензирани пощенски оператори и системата за сигурно електронно връчване. Системата за сигурно електронно връчване изисква регистрация и валиден електронен подпис или ПИК на НОИ. Постигната е договореност с доставчиците на удостоверителни услуги за издаване на едномесечен безплатен електронен подпис. 

 

Плащанията към администрацията могат да се извършват и по банков път.

 

Заявления за предоставяне на административни услуги се приемат по пощата, чрез системата за сигурно електронно връчване, и сканирани и изпратени по електронна поща на адреси: bfsa@bfsa.bg –  за административни услуги, предоставяни от ЦУ на БАБХ и посочените електронни адреси на ОДБХ и специализираните структури на БАБХ в раздел Контакти на Интернет страницата на БАБХ – bfsa.bg – за административни услуги предоставяни от ОДБХ и специализираните структури на БАБХ. 

 

Сигнали, предложения, жалби и запитвания можете да подадете на Горещия телефон на БАБХ – 070012299, онлайн на Интернет страницата на БАБХ, на посочените електронни адреси и чрез системата за сигурно електронно връчване.

 

Въпросите си можете да зададете на телефоните, посочени в раздел Контакти на Интернет страницата на БАБХ – bfsa.bg, по електронна поща на адреси: bfsa@bfsa.bg –  за Централно управление на БАБХ и посочените електронни адреси на ОДБХ и специализираните структури на БАБХ в раздел Контакти на Интернет страницата на БАБХ – bfsa.bg – за ОДБХ и специализираните структури на БАБХ.

 

Призоваваме Ви да използвате лични предпазни средства.

Нека бъдем отговорни граждани!

Благодарим за проявеното разбиране!