Начало Пресцентър Новини Поздравителен адрес от изпълнителния директор на БАБХ проф. д-р Паскал Желязков по повод Деня на ветеринарномедицинския специалист

Поздравителен адрес от изпълнителния директор на БАБХ проф. д-р Паскал Желязков по повод Деня на ветеринарномедицинския специалист

14.12.2020 

Уважаеми колеги,

 

За мен е удоволствие да Ви поздравя по повод професионалния празник - Деня на ветеринарномедицинския специалист!

Изминава още една година, в която доказваме, че работата на ветеринарните лекари е от съществено значение не само за здравето на животните, но и за благополучието на хората.

В сложното време на пандемия, в което живее човечеството и предизвикателствата, които епизоотична обстановка в Европа поставя пред нас, ветеринарномедицинските специалисти продължаваме да работим, да изследваме и да се борим срещу болестите по животните, а там, където профилактиката беше безсилна - да помагаме и да контролираме процесите по овладяването и ликвидирането им.

Продължаваме да влагаме знания и умения в прилагането на мерките срещу Африканската чума по свинете (АЧС) и значимите болести по животните, които неизменно се отразяват не само на икономиката на страната ни, но и на ежедневието на населението – Инфлуенца по птиците, Ку-треска и коронавирусните инфекции. Защото здравите животните осигуряват на човека здрава и безопасна храна.

Поздравявам Ви за проявените професионализъм и всеотдайност при проверките по прилагане и спазване на мерките срещу разпространението на COVID-19 в страната.

Колеги, благодаря Ви за вашия важен за обществото труд и Ви пожелавам да бъдете здрави!

Честит празник!

 

Проф. д-р Паскал Желязков,

Изпълнителен директор на БАБХ